De VeVa opleidingJe moet het maar kunnen

Veelgestelde vragen

Kies één van de onderstaande onderwerpen en vind het antwoord op je vraag.

Meest gelezen vragen

Doordat er veel belangstelling is voor functies bij de Koninklijke Marechaussee, komt het regelmatig voor dat alle vacatures snel gevuld zijn. Like de Facebook-pagina van Werken bij Defensie en schrijf je in voor de nieuwsbrief Het Vizier via www.werkenbijdefensie.nl/vizier. Geef hierbij aan dat je nieuws wilt ontvangen over de Marechaussee. Via deze kanalen word je op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures bij de Marechaussee. 

Wanneer je een notenallergie hebt en dus geen noten kunt verdragen kun je helaas niet geschikt bevonden worden voor het vervullen van een militaire functie. Defensie stelt namelijk het volgende: de militair is in staat gedurende 6 maanden qua voeding gebruik te maken van de standaard voeding, inclusief gevechts- en noodrantsoenen, zonder dat het uitblijven van een speciaal dieet schade voor de gezondheid oplevert of verminderde operationele inzetbaarheid tot gevolg heeft.

Dit houdt concreet in dat er tijdens oefeningen en operaties geen maaltijden worden verstrekt m.b.t. allergieën en diëten. Bovenstaande is ook in lijn met de samenstelling van de huidige gevechtsrantsoenen.

Ja, het is toegestaan om met gecorrigeerde ogen middels een laserbehandeling bij Defensie te solliciteren.
Wel zijn er zaken die we graag even met je bespreken voordat je de laserbehandeling laat uitvoeren.
Defensie is geen voorstander van het laseren van ogen; het is een chirurgische ingreep die definitief is. Het geeft ook geen garantie tot aanname bij Defensie. Als je nadenkt over een laserbehandeling is het verstandig om eerst contact te zoeken met een arts van het DienstenCentrum Personeelslogistiek (DCPL). Die kun je bereiken op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 08.00 uur tot 12.00 uur via 0889-501416.

Dat ligt aan je rang. Salaristabellen voor Defensie en onze arbeidsvoorwaarden kan je hier vinden

  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je beschikt over een geldig identiteitsbewijs.
  • Je bent gezond van lichaam en geest.
  • Je voldoet aan de minimale opleidingseis voor de gewenste functie.
  • Je voldoet aan de medische en psychologische eisen van Defensie.
  • Op basis van een antecedentenonderzoek geeft de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) af. Lees hier alles over de eisen en verloop van het veiligheidsonderzoek.
  • Je bent bereid om uitgezonden te worden en de daarvoor benodigde vaccinaties te accepteren.

LET OP Dit zijn de algemene eisen om bij Defensie te kunnen werken. Het kan zijn dat de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee aanvullende eisen stelt. Ook hebben bepaalde specifieke functies speciale vereisten; deze staan altijd vermeld bij de functie.

Heb je een vraag over VeVa?

Veelgestelde vragen

Vind een ROC bij jou in de buurt

Ontdek veva! Bezoek een infodag

Bekijk alle infodagen

Benieuwd wat VeVa zo bijzonder maakt?