De VeVa opleidingJe moet het maar kunnen

Meest gelezen vragen

Voor veel functies is een zwemdiploma verplicht. Heb je nog geen zwemdiploma, of ben je hem kwijt? Dan kun je bij de Landmacht wel alvast solliciteren en aanspraak maken op een tegemoetkoming in de kosten om dat zwemdiploma alsnog te halen. Bij de andere krijgsmachtdelen (Marine, Luchtmacht en Marechaussee) geldt deze regeling niet.

Ja, je kunt al met een VMBO-diploma solliciteren bij de Landmacht. Je moet dan wel minstens 21 zijn als je (militaire opleiding begint), dus minimaal 20 jaar en zes maanden als je solliciteert. Check onze vacatures om te zien welke functies je kunt doen. 

Ben je jonger dan 21 jaar, dan kun je het beste de MBO-opleiding VEVA doen. Daarmee haal je je MBO 2 of 3 diploma op een ROC en volg je je stages bij Defensie! Meer info? Check veva.nl

De mate van de rugafwijking is hiervoor bepalend en zal worden vastgesteld door een keuringsarts.

 

De Hallux Valgus moet geen probleem zijn voor de uitoefening van de functie militair vlieger of militair in het algemeen.

Als je bij Defensie gaat werken, begin je met de Algemene Militaire Opleiding (AMO) waarin je alle kennis en vaardigheden opdoet die je nodig hebt om militair te worden. Daarna start je met de Vaktechnische Opleiding (VTO) en doe je kennis op die verband houdt met jouw specifieke functie en het onderdeel waar je gaat werken. Afhankelijk van je functie en ambities kun je daarna nog meer studies en cursussen volgen. Opleidingswensen kun je bespreken met je leidinggevende. 

Heb je een vraag over VeVa?

Veelgestelde vragen

Vind een ROC bij jou in de buurt

Ontdek veva! Bezoek een infodag

Bekijk alle infodagen