De VeVa opleidingJe moet het maar kunnen

Veelgestelde vragen

Kies één van de onderstaande onderwerpen en vind het antwoord op je vraag.

Meest gelezen vragen

Ja, via het Vizier worden updates gegeven over vacatures bij de Koninklijke Marechaussee. Schrijf je in via: www.werkenbijdefensie.nl/vizier en geef aan dat je nieuws wilt ontvangen over de Koninklijke Marechaussee. Na je inschrijving word je vervolgens op de hoogte gehouden over openstellingen van vacatures & infordagen. 

Wanneer u een notenallergie heeft en dus geen noten kunt verdragen kunt u helaas niet geschikt bevonden worden voor het vervullen van een militaire functie. Defensie stelt namelijk het volgende: de militair is in staat gedurende 6 maanden qua voeding gebruik te maken van de standaard voeding, inclusief gevechts- en noodrantsoenen, zonder dat het uitblijven van een speciaal dieet schade voor de gezondheid oplevert of verminderde operationele inzetbaarheid tot gevolg heeft.

Dit houdt concreet in dat er tijdens oefeningen en operaties geen maaltijden worden verstrekt m.b.t. allergieën en diëten. Bovenstaande is ook in lijn met de samenstelling van de huidige gevechtsrantsoenen.

Ja, het is wel toegestaan om met gecorrigeerde ogen middels een laserbehandeling bij Defensie te solliciteren.
Wel zijn er zaken die voordat de laserbehandeling definitief uitgevoerd wordt, besproken zouden moeten worden.
Defensie is geen voorstander van het laseren van ogen, het is een chirurgische ingreep die definitief is. Het geeft ook geen garantie tot aanname bij Defensie. Indien je nadenkt over een laserbehandeling is het verstandig om eerst contact te zoeken met een arts van het DienstenCentrum Personeelslogistiek (DCPL). Die kan je bereiken op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 08.00 uur tot 12.00 uur via 0889-501416.

Dat ligt aan je rang. Salaristabellen voor Defensie en onze arbeidsvoorwaarden kan je hier vinden

  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je beschikt over een geldig identiteitsbewijs.
  • Je bent gezond van lichaam en geest.
  • Je voldoet aan de minimale opleidingseis voor de gewenste functie.
  • Je voldoet aan de medische en psychologische eisen van Defensie.
  • Op basis van een antecedentenonderzoek dient de Militaire Inlichtingen en Veiligheids Dienst (MIVD) een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) te kunnen afgeven. Lees hier alles over de eisen en verloop van het veiligheidsonderzoek.
  • Je bent bereid om uitgezonden te worden en de daarvoor benodigde vaccinaties te accepteren

LET OP Dit zijn de algemene eisen om bij Defensie te kunnen werken. Het kan zijn dat de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee aanvullende eisen stelt. Ook hebben bepaalde specifieke functies speciale vereisten, deze staan altijd vermeld bij de functie.

Heb je een vraag over VeVa?

Veelgestelde vragen

Vind een ROC bij jou in de buurt

Ontdek veva! Bezoek een infodag

Bekijk alle infodagen

Benieuwd wat VeVa zo bijzonder maakt?