Veva Vaktest
Het grondoptreden is de kerntaak van de infanterist en de marinier. Het gaat hier om de basis van het militaire vak: het voeren van het gevecht. Dit is onder andere het domein van de infanterie. Een infanterist kan goed met verschillende soorten wapens omgaan, het terrein ‘lezen’ en zich onopvallend door het terrein bewegen.

Samenwerking is daarbij van groot belang. Zowel binnen de eigen eenheid als met andere eenheden.  Vandaar dat infanteristen veel op oefening zijn. Niet alleen om hun eigen militaire ‘skills en drills’ op peil te houden maar ook om die samenwerking te trainen, Dan weet je elkaar blindelings te vinden in het heetst van de strijd.

  • Wat leer je?

    Bij VEVA Grondoptreden leer je hoe je je moet verplaatsen in divers terrein, kaartlezen en optreden in conflictsituaties.

    Naast deze vakgerichte lessen krijg je uiteraard ook Nederlands en Engels. Bovendien maken veiligheidsvakken zoals patrouillelessen, militaire EHBO en brandbestrijding ook deel uit van je lespakket. En vergeet de sportlessen natuurlijk niet want gezondheid is een belangrijk onderdeel bij VEVA.

  • Schoolweek en Praktijkweken

  • Toelatingseisen

  • Na de opleiding

VeVa Grondoptreden by Hidde

Afspelen

VeVa Grondoptreden

Afspelen

In 10 stappen bij Defensie

#01 Voorlichting

Voordat je je kunt aanmelden voor VeVa, moet je eerst een voorlichtingsavond hebben gevolgd op een ROC (niet bij alle ROC's verplicht).

#02 Intake

Je krijgt een intakegesprek op het ROC, waar mogelijk ook een paar fysieke testen worden afgenomen.

#03 Sport Medisch Advies

Ook een positief Sport Medisch Advies (SMA) is vereist. Zo weten we zeker dat je gezond en sportief aan de opleiding begint. Dit advies dien je zelf in te winnen bij een Sport Medisch Centrum. De kosten hiervoor moet je zelf betalen.

#04 Verklaring Omtrent Gedrag

Een andere vereiste is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag, waaruit blijkt dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd. Een VOG formulier kun je opvragen bij je ROC. De kosten hiervoor dien je zelf te betalen.

#05 Mijn.werkenbijdefensie.nl

Je registreert je bij Defensie door een account aan te maken op mijn.werkenbijdefensie.nl.

#06 Registratie door Defensie

Door het opsturen van een aantal formulieren, die Defensie of het ROC je opstuurt, en een kleurenkopie van je ID (voor- en achterkant) is je registratie bij Defensie voltooid.

#07 Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting

Via je ROC krijg je een uitnodiging om je Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting te passen en op te halen in Soesterberg.

#08 OV-kaart

OV-kaart: je kunt een persoonlijk studentenreisproduct aanvragen via www.duo.nl

#09 Opleiding volgen

Je begint met je VeVa-opleiding, die afhankelijk van het niveau en de uitstroomrichting 1,5 tot 4 jaar duurt.

#10 Sollicitatie Defensie

Een half jaar voor afronding van je opleiding krijg je een uitnodiging om te solliciteren bij Defensie. Dit kun je doen via je account op mijn.werkenbijdefensie.nl.

Altijd een ROC in de buurt

Vind de richting die bij jou past

Doe de Veva-vaktest