Veva Vaktest

Na je VeVa-opleiding

Als je klaar bent met je VeVa-opleiding ben je optimaal voorbereid op een uitdagende startfunctie bij Defensie. Een half jaar voor de afronding van je opleiding krijg je van ons een persoonlijke uitnodiging om te solliciteren op een van de functies die we speciaal voor VeVa-studenten reserveren. Benieuwd naar deze functies? Bekijk de selectie hieronder.

Bekijk de vacatures

Na VeVa buiten Defensie aan de slag

Wil je na je opleiding liever ergens anders aan de slag dan bij Defensie? Voor elke VeVa-vakrichting krijg je een volwaardig MBO-diploma waarmee je ook buiten Defensie alle kanten op kunt. Zo kun je met je diploma Bedrijfsautotechniek bijvoorbeeld aan de slag bij een garage, met je diploma ICT in de automatisering en met je diploma Bouw bij een aannemersbedrijf. Met als extra voordeel dat je tijdens je opleiding vaardigheden hebt opgedaan waar werkgevers grote interesse in hebben, zoals discipline, doorzettingsvermogen en teamwork.

In 10 stappen bij Defensie

#01 Voorlichting

Voordat je je kunt aanmelden voor VeVa, moet je eerst een voorlichtingsavond hebben gevolgd op een ROC (niet bij alle ROC's verplicht).

#02 Intake

Je krijgt een intakegesprek op het ROC, waar mogelijk ook een paar fysieke testen worden afgenomen.

#03 Sport Medisch Advies

Ook een positief Sport Medisch Advies (SMA) is vereist. Zo weten we zeker dat je gezond en sportief aan de opleiding begint. Dit advies dien je zelf in te winnen bij een Sport Medisch Centrum. De kosten hiervoor moet je zelf betalen.

#04 Verklaring Omtrent Gedrag

Een andere vereiste is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag, waaruit blijkt dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd. Een VOG formulier kun je opvragen bij je ROC. De kosten hiervoor dien je zelf te betalen.

#05 Mijn.werkenbijdefensie.nl

Je registreert je bij Defensie door een account aan te maken op mijn.werkenbijdefensie.nl.

#06 Registratie door Defensie

Door het opsturen van een aantal formulieren, die Defensie of het ROC je opstuurt, en een kleurenkopie van je ID (voor- en achterkant) is je registratie bij Defensie voltooid.

#07 Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting

Via je ROC krijg je een uitnodiging om je Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting te passen en op te halen in Soesterberg.

#08 OV-kaart

OV-kaart: je kunt een persoonlijk studentenreisproduct aanvragen via www.duo.nl

#09 Opleiding volgen

Je begint met je VeVa-opleiding, die afhankelijk van het niveau en de uitstroomrichting 1,5 tot 4 jaar duurt.

#10 Sollicitatie Defensie

Een half jaar voor afronding van je opleiding krijg je een uitnodiging om te solliciteren bij Defensie. Dit kun je doen via je account op mijn.werkenbijdefensie.nl.

Altijd een ROC in de buurt

Vind de richting die bij jou past

Doe de Veva-vaktest