Veva
Ministerie van Defensie
Open dagen

Instructies aanmelding

VOLG DE STAPPEN EN MAAK JE INSCHRIJVING COMPLEET!

Om je aanmelding als student VEVA bij Defensie definitief te maken, heeft Defensie een aantal verplichte documenten en gegevens van jou nodig

Het gaat hierbij om:

-    Een kleurenkopie van de voor-en achterkant van je ID-bewijs of Paspoort,
-    Persoonlijke gegevens zoals Nationaliteit en BSN,
-    Een loonheffingsverklaring,
-    Je Bankgegevens,
-    Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG),
-   Een sport medisch advies (SMA)

Door de 5 stappen op deze pagina precies op te volgen wordt je helemaal door het aanmeldproces heen geleid, vul jouw  gegevens in en upload je alle bovenstaande documenten.

LET OP: Je aanmelding bij Defensie gaat met je eigen e-mailadres, dit is tijdens de toelatingsdag besproken en gecheckt! Denk eraan dat je ook de SPAM folder in je mailbox in de gaten houdt!
 

STAP 1: ACCOUNT EN WACHTWOORD

Je krijgt binnen een aantal dagen op je eigen e-mailadres een welkomst e-mail van Defensie.

Let op: De afzender is ‘Werken voor Nederland’. Lees deze mail goed door, hierin staat welke e-mails je allemaal kunt verwachten in het aanmeld proces.

Klik op de link in deze eerste mail om je account aan te maken en je wachtwoord in te stellen. Deze link brengt je naar het portaal van de Rijksoverheid. Hier vul je je e-mail adres in.

Je ontvangt nu een tweede e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen. Klik op link “Click Here” om je wachtwoord in te stellen.
 

STAP 2: AANMELDEN VOOR JOUW PLEK BIJ DE VEVA

Nadat je je account hebt geactiveerd en je wachtwoord hebt ingesteld ontvang je opnieuw een e-mail van  ´werkenvoornederland”

Hierin staat dat er een interessante vacature voor je is. Even voor de duidelijkheid: Defensie noemt het een vacature, maar het gaat natuurlijk om een opleidingsplaats. Jee bent onder voorbehoud al toegelaten, dus je hoeft natuurlijk niet meer echt te solliciteren! 

Klik op de link en kies in het volgende scherm dat je te zien krijgt voor ‘solliciteer nu’
 

STAP 3: ID-BEWIJS UPLOADEN EN PERSOONLIJKE GEGEVENS INVULLEN

Je bent weer bij het inlogscherm. Log hier in met je e-mailadres en je nieuw ingesteld wachtwoord.

Je komt dan op een pagina waar je bovenin kunt klikken op profiel weergeven. Hier hoef je alleen maar iets te doen bij de volgende onderdelen: Mijn Documenten en Vacaturespecifieke informatie. 

Eerst ‘Mijn Documenten’: Klik dit vak open en upload een kleurenkopie van je ID-bewijs (voor- en achterkant).

Vervolgens ‘Vacaturespecifieke informatie’: Klik dit vak open en vul alle verplichte velden in. Alle rode velden zijn verplicht!

TIP: Je kunt op onderin op opslaan klikken om alle verplichte Velden te zien, als je ze allemaal hebt ingevuld klik je weer op opslaan om je gegevens op te slaan.
 

STAP 4: LOONHEFFINGSVERKLARING EN BANKGEGEVENS INVULLEN EN UPLOADEN

Als je alle verplichte velden hebt ingevuld en Defensie heeft dit gecontroleerd, dan krijg je een e-mail met de vraag om de loonheffingsverklaring en je bankgegevens in te vullen. 

De formulieren zitten als bijlagen bij de e-mail die je krijgt. Print ze uit, vul alles in en zet een handtekening. Scan de formulieren in en upload ze. Op het bankformulier moet ook kleurenkopie van je bankpas worden geplakt. Hierbij moet de naam en het rekeningnummer zichtbaar zijn.

Let op: Vergeet niet op Bijwerken te klikken als je alles hebt geüpload!
 

  • Video afspelen

STAP 5: VOG EN SMA

De laatste stap is het aanvragen en uploaden van je Verklaring Omtrent Gedrag ( VOG) en Sport Medisch Advies ( SMA). 

Je krijgt een e-mail (als alle documenten van stap 5 zijn goedgekeurd) met een link naar mijn Justis voor het aanvragen van de VOG en een link met informatie over het SMA.

Heb je de VOG of de uitslag SMA binnen? Upload dit vervolgens in je account.

Als je alles hebt ingevuld en ingeleverd, krijg je nog 1 laatste e-mail van ‘Werken voor Nederland’.

Gefeliciteerd! Je bent nu klaar en je aanmelding is definitief. Je krijg hierna van Defensie per post een bevestigingsbrief met daarbij een stageovereenkomst.

Bij wijzigingen van adres, bankgegevens en/of e-mail. gelieve contact opnemen met adminveva@mindef.nl