Veva Vaktest

bedrijfs-autotechniek

Bezoek een infodag Meld je aan
Scroll

Voertuigen zijn van levensbelang voor militairen. Auto’s, vrachtwagens, motoren en rupsvoertuigen zorgen voor transport, bescherming en vuurkracht. Militairen vragen ontzettend veel van het rijdend materieel. Ze opereren in Nederland maar ook in extreme kou of warmte, in de woestijn met zijn zeer fijne zand dat overal tussenkruipt of juist door de vette klei dat overal aan blijft plakken. Aan de autotechnicus de taak om al dit materieel zo snel mogelijk weer tiptop in orde te krijgen voor de volgende inzet! 

  • Wat leer je?

    Bij VEVA Bedrijfsautotechniek leer je allerlei soorten motorvoertuigen onderhouden en repareren. Je bent dus vaak in de garage te vinden waar je sleutelt aan pantservoertuigen, wielvoertuigen en rupsvoertuigen. Je leert inspectiebeurten, afleveringsbeurten en onderhoudsbeurten uit te voeren. Je voert zelfstandig eenvoudige reparaties uit zoals het vervangen en afstellen van onderdelen en je doet metingen aan trucks om te kijken waar een probleem zit.

    Naast deze vakgerichte lessen krijg je uiteraard ook Nederlands en Engels. Bovendien maken veiligheidsvakken zoals patrouillelessen, militaire EHBO en brandbestrijding ook deel uit van je lespakket. En vergeet de sportlessen natuurlijk niet want gezondheid is een belangrijk onderdeel bij VEVA. Denk daarbij aan fitness, zwemmen, hardlopen, militaire zelfverdediging en de training voor de Defensie Conditie Proef.

  • Schoolweek en Praktijkweken

  • Toelatingseisen

  • Na de opleiding

VeVa BAT by Gerard

Afspelen

VeVa Bedrijfsautotechniek

Afspelen

In 10 stappen bij Defensie

#01 Voorlichting

Voordat je je kunt aanmelden voor VeVa, moet je eerst een voorlichtingsavond hebben gevolgd op een ROC (niet bij alle ROC's verplicht).

#02 Intake

Je krijgt een intakegesprek op het ROC, waar mogelijk ook een paar fysieke testen worden afgenomen.

#03 Sport Medisch Advies

Ook een positief Sport Medisch Advies (SMA) is vereist. Zo weten we zeker dat je gezond en sportief aan de opleiding begint. Dit advies dien je zelf in te winnen bij een Sport Medisch Centrum. De kosten hiervoor moet je zelf betalen.

#04 Verklaring Omtrent Gedrag

Een andere vereiste is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag, waaruit blijkt dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd. Een VOG formulier kun je opvragen bij je ROC. De kosten hiervoor dien je zelf te betalen.

#05 Mijn.werkenbijdefensie.nl

Je registreert je bij Defensie door een account aan te maken op mijn.werkenbijdefensie.nl.

#06 Registratie door Defensie

Door het opsturen van een aantal formulieren, die Defensie of het ROC je opstuurt, en een kleurenkopie van je ID (voor- en achterkant) is je registratie bij Defensie voltooid.

#07 Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting

Via je ROC krijg je een uitnodiging om je Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting te passen en op te halen in Soesterberg.

#08 OV-kaart

OV-kaart: je kunt een persoonlijk studentenreisproduct aanvragen via www.duo.nl

#09 Opleiding volgen

Je begint met je VeVa-opleiding, die afhankelijk van het niveau en de uitstroomrichting 1,5 tot 4 jaar duurt.

#10 Sollicitatie Defensie

Een half jaar voor afronding van je opleiding krijg je een uitnodiging om te solliciteren bij Defensie. Dit kun je doen via je account op mijn.werkenbijdefensie.nl.

Altijd een ROC in de buurt

Vind de richting die bij jou past

Doe de Veva-vaktest